circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

День бармена: як індустрія розвивається у місті та де можна навчитись ремеслу

08.02.2021, 18:02

text
Поділитися:

Артур Деменюк разом з напарником Іваном показують свої барменські навички у дії з елементами флейрінгу. Тобто – готують коктейлі, жонглюючи. Чоловіки кажуть, аби навчитись вправно підкидати пляшки, треба розбити їх не одну сотню. А ще – потрібно постійно практикуватись, аби не втратити навички. У флейрінгу хлопці мають чимало здобутків — не раз ставали чемпіонами на різних всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Артур у цій професії — вже понад 10 років. Артур каже, все почалося зі студентських років. Тоді, працюючи офіціантом, його захопило те, як «володіють пляшками» бармени.

Під час приготування напоїв відбувається певна магія. Спеціально для нас Іван готує свій фірмовий коктейль — «Розе». Серед інгредієнтів — рожевий джин, грейпфрутовий фреш, рожеве вино та варення. Є тут і секретний інгредієнт.

Далі всі інгредієнти Іван збиває у шейкері. Спочатку — з льодом, потім — без, аби зробити напій з достатньою кількістю піни. А зараз — останні штрихи — прикрашання та подача.

Вже 17-й рік поспіль у Запоріжжі існує професійний центр, де навчають охочих опанувати барменську справу. Його заснував Валентин Скорін. Каже: сам пропрацював у ресторанній сфері понад 20 років.

За час роботи центру навчання у ньому пройшло понад три тисячі осіб.

Самі бармени зазначають: вживати будь-який алкоголь слід відповідально. Адже надмірне споживання спиртного шкодить вашому здоров’ю. Зараз у світі — тренд на коктейлі з безалкогольними напоями, кажуть бармени. Наприклад, вже існують джин, віскі та ром без вмісту спирту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: