circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Споживслужба перевірила запорізькі заклади фаст-фуду

10.08.2018, 13:29

text
Поділитися:

Вулична їжа під контролем. Після масових отруєнь фаст-фудом, в Україні ініціювали перевірку закладів швидкого харчування. У рейд вирушили і запорізькі інспектори. Споживслужба разом з інспекцією з благоустрою та правоохоронцями перевіряли місця, де продають дьонери, бургери та хот-доги.

Рейд стартував з вулиці Перемоги в районі медичного університету. Саме там знаходиться найбільша кількість кіосків та кафе, в яких готують вуличну їжу. Інспектори спілкуються з підприємцями і звертають увагу на охайність кухні та наявність необхідних документів.

Дівчина-адміністратор одного з кафе надає всі необхідні документи інспекторам. Натомість представники комісії кажуть: гідна поведінка персоналу та дотримання санітарних норм — ознаки хорошого закладу харчування. Гірше, якщо є негаразди з документами.

Поки що рейд — суто інформативний. Фахівці лише спілкуються з підприємцями, просять перевірити документи та сертифікати якості їжі. Євген — власник та кухар одного з фаст-фудів – надав комісії увесь пакет необхідних документів.

Підприємців, які годують городян неякісними стравами, комісія все ж знайшла. Але в районі Малого ринку. В одному з кіосків не виявили холодильника для зберігання продуктів та сертифікатів якості м’яса.

Перевірку цього фаст-фуду далі здійснюватимуть правоохоронці. За виявлені порушення власника можуть притягти до адміністративної відповідальності та штрафу. Подальша ж робота закладу нині під питанням. В свою чергу, фахівці радять відвідувачам закладів швидкого харчування не нехтувати своїми правами та ознайомитись з документами закладу. А вже за результатами перевірки прогнозують масштабні ревізії без попередження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: