circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Другий день “Екофоруму-2021”: про що говорили та які ековинаходи представляли

15.09.2021, 19:31

text
Поділитися:

Проти коронавірусу або води з бактеріями є спеціальний пристрій – озонаторна станція. Нею можна очистити будь-яку рідину, сипучий матеріал або повітря. Всередині блока з кисню синтезується озон, який за допомогою компресора під тиском подається в резервуар.

Бути екологічним можна і у себе в побуті. На екофорумі пропонують зробити власноруч екопасту з натуральних речей взамін традиційних промислових мийних засобів. Лише господарське мило, сода та вода. Це дозволить не тільки позбавитися викидів фосфатів у довкілля, але й подовжити, наприклад, термін служби одягу.

Також під час екофоруму відзначили подяками активних учасників Днів сталої енергії. Це один із заходів, передбачених європейською угодою мерів, до якої долучилося і Запоріжжя. Загалом вони спрямовані на зменшення споживання енергії та популяризацію ощадливого використання ресурсів. Наразі у Запоріжжі існує система сертифікації фахівців з енергоефективності будівель та інженерних мереж. Вже атестовано близько 200 спеціалістів, які працюють у цій сфері. Наразі це дуже перспективний напрямок.

Останні 7 років у Запоріжжі проблеми із землею вивчає наукова лабораторія. Насамперед це стосується сільської місцевості. Фахівці кажуть, зменшити енергетичні витрати під час обробляння землі цілком можливо.

Згідно з європейською ініціативою «Угода мерів щодо клімату та енергії” у Запоріжжі вже виконано перший етап дій сталого розвитку.

Наразі у Запоріжжі вже працюють над планом 30/30/30, спрямованого на зменшення споживання енергії на 30% до 30-го року. Для його виконання треба буде залучати ще сектор багатоквартирних будинків – як найбільш енергоспоживаючий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: