circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Етапи перевірки полуниці перед продажем і особливий рецепт від шеф-кухаря

24.05.2021, 15:05

text
Поділитися:

Ароматна та смачна. Яскраво червоні соковиті ягоди вже можна знайти на ринках та прилавках магазинів. Зараз кілограм полуниці коштуватиме близько ста гривень. Як розповідають на ринку, ціну щодня змінюють в залежності від кількості товару. За словами продавців, плоди вже солодкі, проте можуть бути з легкою кислинкою.

У лабораторії Центрального ринку розповіли, перевіряють ягоди у продавців щодня. Спочатку оцінюють зовнішні якості плода – колір, запах, смак. Потім перевіряють полуницю на вміст шкідливих речовин.

За словами фахівців допустимий вміст нітратів у полуниці до 60 міліграмів на кілограм. Ягоди, які перевищують цю норму, не допускають на продаж. Тож поки покупці ще придивляються та прицінюються до полуниці, кухарі кажуть, приготувати з цієї ягоди можна будь-що і не лише солодке. Шеф-кухар Віталій Мітун показав нашій знімальній групі, як приготувати із полуницею м’ясо.

У сковорідку наливаємо рослинну олію, кладемо часник та чебрець і в цьому обсмажуємо м’ясо. Водночас готуємо салат: нарізаємо чері та шпинат. Заправляємо усе соусом песто, його можна придбати або приготувати самостійно. Тим часом карамелізуємо полуницю у бальзамічному кремі.

На суху сковорідку виливаємо крем, додаємо столову ложку цукру і вершкове масло. Висипаємо полуницю і кілька хвилин обсмажуємо в соусі. Вона має залишитися пружною і не втратити форму. Повертаємось до м’яса, його солимо і додаємо перець. Потім усе викладаємо для подачі. Також Віталій Мітун поділився з нами власним секретом вибору полуниці. Каже, що обирає полуницю за хвостиками. Якщо хвостик немов стирчить, то у 90% випадків ягода буде солодкою та соковитою.

За словами кухарів, соус із полуницею має кисло-солодкий смак, що надає м’ясу пікантності та робить страву більш святковою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: