circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Паска: у скільки стануть ласощі та якими лайфхаками користуються шеф-кухарі

30.04.2021, 19:51

text
Поділитися:

Молоко, вершкове масло, яйця, цукор, дріжджі, борошно та родзинки. Це основні інгредієнти для паски вдома. Продавці на запорізьких ринках зазначають, напередодні свята ціни на складові випічки не збільшились, проте, у порівняні з минулим роком, — змінились. Так літр молока, що треба на тісто, обійдеться приблизно в 25 гривень. Яйця — мінімум 30 гривень за десяток. У таку ж суму стануть два кілограми борошна. Дріжджі — 5-6 гривень.

Ще один інгредієнт — вершкове масло. На ринку воно коштуватиме приблизно 30 гривень за 200 грамів. Цукор обійдеться в 25 гривень. За звичаєм, паску прикрашають різнокольоровою присипкою. За неї доведеться віддати від 2-х до 15-ти гривень.

У підсумку на 7-10 середніх пасок необхідно близько двохсот гривень. Тим, хто сам не пече, а паски полюбляє, доведеться готуватися до більших витрат. У місцевих пекарнях за ласощі вагою 150 грамів беруть 18 гривень, 250 – 30 гривень. Своїм секретом приготування паски зі знімальною групою “На часі” поділився й шеф-кухар Микола Осіпов. Каже, найголовніше — збагатити великодню випічку цукатами та родзинками.

Після підготовки інгредієнтів — дріжджі змішуються із цукром, вершковим молоком, ваніліном, сіллю та медом. Додаються жовтки та борошно. Після чого шеф-кухар додає у тісто білки, молоко та охолоджене вершкове масло.

Є, каже Микола Осипов, і ще один важливий компонент, який треба додавати під час приготування паски. Слід готувати її у гарному настрої та з любов’ю, тоді будь-який рецепт, хоч з Інтернету, хоч з прабабусиної книжки, вийде вдалим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: