circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Різдвяна кутя обійдеться запоріжцям у 40 гривень

03.01.2020, 20:11

text
Поділитися:

Підготовка до Різдва розпочалася. Головною стравою цього свята є кутя. Її готує чи не кожна господня. У кожної свій особливий рецепт. На Критому ринку повно людей. Тут господині у пошуках інгредієнтів для різдвяної куті. Для головної страви є усе що потрібно. Здебільшого до традиційного рецепту входить пшенична крупа чи рис. Для страви потрібно усього лише 200 грамів. Найдешевший рис запоріжцям обійдеться у 8 гривень 60 копійок і відповідно пшениця у 3 гривні 20 копійок. А ще є і спеціальні набори для куті.

Продавчиня Марія пояснює, до складу набору за 27 гривень та вагою 340 грамів входять мак, горіхи та родзинки. Набор за 32,50 гривні важить 380 грамів та містить аналогічні складники. Кілограм рису коштує 21,50, пшеничної крупи – 7,50 гривень.

А щоб додати до куті гарний присмак та щось солодке, зазвичай додають сухофрукти, мед та горіхи. Ціни на всі інгредієнти різні. За сто грамів ізюму візьмуть 6 гривень 60 копійок, курага коштуватиме — 8 гривень 50 копійок, а горіхи — 15 гривень. Ціна меду буде від 35 гривень за півлітра.

Більшість запоріжців віддають свою перевагу наборам для куті. Там є усі інгредієнти та вже розподілені на правильні пропорції. Найдешевші стоять 6 гривень, а вже з сухофруктами — від 27 гривень. Запоріжанка Ольга каже, не перший рік віддає перевагу наборам, але додає до них родзинки та горішки, аби було ще смачніше. Запоріжанка Ніна додає, готові набори легко готувати, а потім – полити медом, компотом чи чаєм.

Ціна мінімальної традиційної куті з пшениці коштуватиме 38 гривень 70 копійок не враховуючи мед. А найдешевше вийде купити спеціальні набори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: