circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Телеканал Z організує фестиваль кулешу на Райдузі

06.09.2021, 20:27

text
Поділитися:

Фестиваль кулешу відбудеться 12 вересня у Запоріжжі. Його організовує телеканал Z у рамках «Пікніка на Райдузі». Свою вправність у приготуванні української страви демонструватимуть п’ятеро кухарів. Переможця обиратимуть самі містяни. Найкращий куліш стане фірмовою стравою Запоріжжя. Напередодні кулінарного батлу команда “На часі” поспілкувалась із учасниками. Про їхню роботу, життя та хобі дивіться у новому спецпроекті «Запитай у шефа» . У першій серії ми познайомимо вас із Віталієм Мітуном. Він каже, кулінарія – справа усього його життя. Втім, є ще одне заняття, яке полюбляє не менше.

Заспокійлива атмосфера, чудовий краєвид і лише він та вудка. Для шеф-кухаря Віталія Мітуна риболовля – це одночасно і відпочинок, і азарт. Але в першу чергу на риболовлі чоловік відпочиває від роботи та міської метушні, а ще насолоджується можливістю побути наодинці з природою.

Віталій розповідає: полюбив риболовлю з дитинства. Перші спроби наловити карасів та коропів були ще у 13 років. Тоді доводилося вигадувати різні історії, адже батьки самого до водойми не відпускали. Разом з товаришами він казав дорослим, що їде кататись на велосипедах, але одного дня повернувся запізно та з рибою. Після цього його почали відпускати на риболовлю.

Зараз же Віталій приїжджає порибалити, коли має вільний час. Улов найчастіше потім готує. Показав і нам один із найулюбленіших рецептів – короп у фритюрі у китайському стилі. А поки куховарить, розповідає, за що саме любить свою роботу .

Першу свою страву шеф приготував у 13 років. Це був рататуй. Віталій ділиться, найкращі відчуття для нього, коли люди щиро дякують та смакують його страви. Це і надихає на нові експерименти. Додає, на роботі найчастіше вдається пофантазувати під час створення сезонного меню.

Пофантазував Віталій і над коропом. Звичайну річкову рибу готує зі свіжим сметанним соусом. Для нього змішує сметану, зелень, подрібнений огірок і коріандр. До філе риби додає спеції та обсмажує у фритюрі. Подає страву на подушці із картопляного пюре.

У майбутньому шеф мріє відкрити власний ресторан із авторською кухнею. Переконаний, Запоріжжя має великий гастрономічний потенціал і готове перейти від звичної кухні до нових цікавих смаків. Тож прагне розвиватися саме у рідному місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: