circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

У місті відбувся всеукраїнський “смачний” фестиваль

16.09.2019, 19:26

text
Поділитися:

Смачний ярмарок. У Запоріжжі вже вп’яте відбувся фестиваль консервації. Цього року захід вражав не лише різноманітними смаколиками, а й кількістю учасників.

На площі Маяковського розгорнувся справжній смачний ярмарок. Господині з усієї України привезли сюди найкращу продукцію власного виробництва. Гості фестивалю просто неба можуть спробувати будь-які страви, а ще гарно провести дозвілля.

Шоколадний сир, варення із горіхів та шишок. Учасники фестивалю протягом року вигадували нові рецепти, аби здивувати запоріжців та гостей міста. Харків’янка Ірина розповідає: із собою привезла більше солодкої консервації. Жінка полюбляє експериментувати зі смаками. Найкращим поєднанням вважає вишню в шоколаді. Її люди розкуповують найбільше. Каже, це варення можна додавати до будь-якої випічки.

А от господарка Нелла розповідає, що має у запасі незвичне варення — горіхове. Рецепт отримала від свекра ще 40 років тому. Готувати його слід із молодих грецьких горіхів. Каже, що процес приготування доволі кропіткий і займає 2 тижні. Але така праця варта смаку. Нелла говорить: замість того, щоб розповідати, краще один раз скуштувати.

До прилавків вишикувались цілі черги. Учасники фестивалю ледь встигають виставляти новий товар. Люди швидко розкуповують консервацію. Дехто приїхав навіть з іншого міста, аби придбати смаколики. А ще на фестивалі дивували шоколадними сирами, варенням із фруктами та коньяком. А для гарного настрою влаштували святковий концерт.

На ярмарку можна було не тільки смачно поїсти, а ще й долучитися до благодійності. Аби допомогти українським бійцям, запорізькі волонтери продавали вареники просто посеред площі.

Ще одна мета фестивалю — це підтримка виробників. Цього разу на фестиваль завітали близько 250 учасників з восьми областей України. Організатори кажуть, багато з них ростуть професійно разом з фестивалем. Адже ще кілька років тому деякі не мали ані обладнання, ані назв. А сьогодні вони вже стали брендами.

Зібрану консервацію передадуть на благодійні потреби, а частину спрямують українським воїнам в зону проведення ООС. Організатори в свою чергу зазначають, що в майбутньому планують зробити фестиваль міжнародним, аби об’єднувати не тільки міста, а цілі країни та навіть континенти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: