circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

У скільки цьогоріч обійдеться приготування новорічного салату

23.12.2020, 18:31

text
Поділитися:

Прилавки “Критого ринку” ломляться від продуктів для святкового столу. Запоріжці вже потроху роблять закупи. Кажуть, новорічне меню без “Олів’є” не обійдеться.

Напередодні свята ми теж вирішили поцікавитись — скільки коштуватиме салат “Олів’є” цього року . Розпочинаємо з картоплі, моркви та цибулі. Цих овочів нам зважили в сумі приблизно на 10 гривень. Продавці кажуть, у порівнянні з минулим роком, ціна на них особливо не змінилась.

А от яйця нині в ціні. Чотири штуки в середньому обійдуться в 12.80. Також потрібні ковбаса, горошок і майонез.

А ще потрібні солоні або свіжі огірки. Кілограм “Олів’є” нам в середньому стане у майже в сто тридцять сім гривень з солоним огірком і близько 142 -х зі свіжим. У переліку інгредієнтів класичного рецепту салату “Олів’є” філе рябчиків, ракові шийки та червона ікра. Але тоді салат коштуватиме ще дорожче. Із запорізьким шеф-кухарем Миколою Осіповим готували “Олів’є” зі слабосолоним лососем. А ще з маринованими яйцями та без горошку.

Картоплю та моркву Микола радить не відварювати, а запікати. Це збереже аромат і смакові якості в продукті. А заправляє шеф-кухар святкове “Олів’є” спеціальним соусом.

А задекорувати нетрадиційне “Олів’є” шеф-кухар пропонує хурмою. Це створить певну інтригу.

Якщо приготувати вдома “Олів’є” із лососем, то 250 грамів коштуватиме вам близько 30-ти гривень. Використати для салату можна й м’ясо. А якщо робитимете з ковбасою, головне, наголошує шеф-кухар, — не економити на інгредієнтах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: