circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

У скільки запоріжцям обійдеться приготування куті

05.01.2021, 17:20

text
Поділитися:

Інгредієнтів для куті на “Критому ринку” напередодні свята розмаїття. Є рис, пшениця, а також мак, родзинки, курага, сухофрукти та мед. Півлітра останнього коштує від 70 гривень. Все залежить від сорту меду.

200 грамів рису в середньому коштує 5 гривень 50 копійок, а шліфованої пшениці — 7,50. Сухофрукти — 50 гривень кілограм, родзинки — 80, курага — 100, горіхи — 150, в’ялена вишня — 200, мак — 170. Продавчині кажуть, в цьому році приготування куті обійдеться у півсотні гривень.

Запорізькі господині вже роблять закупи на Різдво. Кажуть, готуватимуть Багату кутю.

Своїм секретом приготування поділився й Олександр Рябуха — шеф-кухар одного із запорізьких ресторанів. Каже, готує класичну кутю з пшениці. Крупу варить 2-3 години, додає курагу, горіхи, родзинки. А ще в’ялену вишню. Деякі інгредієнти подрібнює. Ще один компонент — мак. Його Олександр радить замочувати на ніч.

Потім додається мед і узвар. Все перемішується. Олександр зазначає, смак куті також залежить від якості сухофруктів для узвару.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: