Муніципальний телеканал м. Запоріжжя
Інгредієнтів для куті на “Критому ринку” напередодні свята розмаїття. Є рис, пшениця, а також мак, родзинки, курага, сухофрукти та мед. Півлітра останнього коштує від 70 гривень. Все залежить від сорту меду.
200 грамів рису в середньому коштує 5 гривень 50 копійок, а шліфованої пшениці — 7,50. Сухофрукти — 50 гривень кілограм, родзинки — 80, курага — 100, горіхи — 150, в’ялена вишня — 200, мак — 170. Продавчині кажуть, в цьому році приготування куті обійдеться у півсотні гривень.
Запорізькі господині вже роблять закупи на Різдво. Кажуть, готуватимуть Багату кутю.
Своїм секретом приготування поділився й Олександр Рябуха — шеф-кухар одного із запорізьких ресторанів. Каже, готує класичну кутю з пшениці. Крупу варить 2-3 години, додає курагу, горіхи, родзинки. А ще в’ялену вишню. Деякі інгредієнти подрібнює. Ще один компонент — мак. Його Олександр радить замочувати на ніч.
Потім додається мед і узвар. Все перемішується. Олександр зазначає, смак куті також залежить від якості сухофруктів для узвару.
11.01.2021, 13:46
21.01.2021, 09:59
29.12.2020, 10:19
30.12.2020, 10:30
30.12.2020, 08:26
04.01.2021, 18:03
31.12.2020, 07:11
14.01.2021, 11:46
15.01.2021, 14:42
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: