circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

У запорізьких водоймах риба зимує у задовільних умовах

01.02.2019, 11:42

text
Поділитися:

Зима – складний період для водних мешканців. Для уникнення можливих явищ задухи фахівці Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області здійснюють систематичний моніторинг вмісту розчиненого у воді кисню у Каховському та Дніпровському водосховищах.

Так, з метою запобігання та виявлення явищ задухи і загибелі водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах в межах Запорізької області виконується спільний план заходів із громадськими об’єднаннями рибалок-любителів та рибодобувними організаціями. На базі рибоприймальних пунктів Каховського та Дніпровського водосховищ організовано пости спостереження за гідрологічним режимом та станом водних біоресурсів у зимовий період.

Нестійкий льодовий покрив наразі спостерігається у затоках. Вміст розчиненого у воді кисню на Каховському та Дніпровському водосховищах у межах Запорізької області становить від 7,8 мг/л до 8,9 мг/л, що не є критичним для водних біоресурсів та не може призвести до явищ задухи.

Найпоширенішим та найпростішим методом попередження явищ задухи є прорубування ополонок та встановлення в них гілля і очерету для забезпечення проходження у водойму атмосферного кисню. Ефективним взимку є проведення аерації води за допомогою підвісних моторів. Перемішування води з повітрям збагачує її киснем. Аерацію води проводять також за допомогою мотопомп, відкачуючи її на лід, з метою подальшого стоку в ополонку. Також вагомі результати дає встановлення повітряних компресорів, які накачують повітря через сифони, що встановлюють на дно водойм.

Довідково: Про виявленні явища задухи риби – прохання телефонувати на цілодобову телефонну «гарячу лінію» відомства: (067) 622-04-66.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: