circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

У Запорізькій області почастішали випадки харчових отруєнь

16.07.2019, 15:30

text
Поділитися:

Минулого тижня у Запорізький області зареєстрували 211 випадків захворюваності на гостру кишкову інфекцію. Дві третини з них — через домашні продукти та їх неправильне зберігання. Хоч показники й високі, медики стверджують — про епідемію мова не йде.

Показники захворюваності на гостру кишкову інфекцію в Запорізькій, як і в інших південних регіонах,— традиційно влітку вищі. Тож медики досить спокійно реагують на 211 випадків: мовляв, позаминулого тижня були вищі. Однак побоюватися насправді є чого — потенційно небезпечних продуктів, що здатні викликати захворювання. Більшість випадків — 60% – припадає на продукти домашнього виготовлення, що неправильно зберігалися.

Ще 30% випадків гострої кишкової інфекції припадає на продукти зі стихійних ринків, решта — на офіційно існуючі. А от Світлана прийшла на ринок із сестрою попри всі загрози. Бо насамперед вплинув економічний фактор – тут дешевше, ніж в супермаркеті.

Вітрина з курятиною — це вже холодильна камера. До 15-ї години лише тут продадуть до 150 кілограмів мʼяса. Як стверджує продавчиня Олена, щодня товар свіжий. Тож і боятися купувати не слід.

Насправді на базарі досить багато продуктів, що швидко псуються — це не лише м’ясо, а й яйця, молоко та його похідні. Але те, що не на вітрині, — сховано в холодильниках. Навіть солоне сало, яке на цьому ринку найсмачніше. Принаймні, багато хто так вважає.

Домашньої ковбаси як потенційної загрози на ринку ми не побачили. Хоча, як застерігають лікарі, навіть ягоду не варто пробувати та ніколи не треба брати половину кавуна — туди запросто може потрапити інфекція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: