circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Відмова від м’яса: користь чи шкода для організму

20.03.2018, 21:55

text
Поділитися:

Стати вегетаріанцем. 20-го березня у світі святкують Міжнародний день без м’яса. Вперше його відзначили в Америці у 1985 роціІніціаторами стали активісти Руху за права тварин. Так хотіли нагадати про правила здорового харчування та співчуття до тварин. У цей день багато кафе та ресторанів прибирають із меню м’ясні продукти. В Україні свято ще не набуло такого розголосу. Але як кажуть соціологи, наразі в нашій країні кожен двадцятий – вегетаріанець.

Запоріжанка Катя — пескетаріанка. Дівчина відмовилася від м’яса 8 років тому. Вона не їсть м’яса, але їсть рибу. Відмовившись від курятини, свинини та телятини, дівчина хотіла перейти на правильне харчування. У родині дівчину підтримали, і почали експериментувати з їжею.

Свої кулінарні шедеври дівчина бере із собою на роботу. І сьогодні у Каті овочевий салат. Але каже, у будь-який час може зайти у кафе. Там проблем із вегетаріанською кухнею не має.

Як харчується Катерина, дієтологи підтримують, хоча не всі і не повністю. Але не радять так робити усім. Запевняють, м’ясо птиці їсти потрібно, адже в ньому багато корисних речовин. А от свинину дієтологи радять прибрати зі свого раціону.

Вердикт дієтолога такий – відмовлятися від м’яса можна на один або пару днів. Робити так звані розвантажувальні дні для організму. Але якщо відмовились від цього продукту назавжди, як зробила Катерина, то обов’язково треба їсти горіхи, боби, сою та пити білкові коктейлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: