circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Як працюють запорізькі кафе та ресторани під час локдауну

16.01.2021, 18:05

text
Поділитися:

Це кадри із гастровечері, яку організовував місцевий бренд-шеф Микола Осіпов напередодні Нового року. У залі людно, а персонал розносить страви для своїх гостей. Тепер у закладі майже повна тиша, а з клієнтами спілкуються лише телефоном.

Адже з 8 січня заклади громадського харчування перейшли у режим роботи на винос або доставки страв та напоїв кур’єром.

Через такі зміни у роботі ресторатори несуть збитки. У цьому закладі на період локдауну близько 50-60% працівників довелося відправити додому. Зарплату персонал отримує, але мінімальну. Через нові правила роботи довелося навіть змінити меню.

Однак значне скорочення людей у приміщенні не звільняє від дотримання вимог карантину. Увесь персонал працює у масках та рукавичках, робочі поверхні постійно дезінфікуються. А клієнти, які хочуть самостійно забрати замовлення, очікують винятково на вулиці.

Ми поцікавилися у запоріжців — як вони ставляться до таких обмежень. Думки людей різняться.

А як дотримуються правил підприємці, щодня перевіряють представники поліції, Держпродспоживслужби та місцевих адміністрацій. Влаштовують відповідні рейди, на порушників складають адмінпротоколи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: