circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Як запорізькі школи організовуватимуть дитяче харчування в умовах пандемії

27.08.2020, 14:32

text
Поділитися:

У 7-й школі Комунарського району до навчального року вже підготувались. Кажуть, врахували й усі карантинні заходи. В коридорах зробили розмітку для дотримання дистанції, поставили антисептики. Готова до прийому учнів і їдальня. На вході до приміщення бачимо умивальники, тепер тут з’явились і нові примітки.

А це вже сама їдальня. Тут будуть відкриті двоє дверей, одні з яких раніше слугували евакуаційним виходом. У школі зазначають: аби мінімізувати скупчення школярів, в одні двері діти будуть заходити, а в інші — виходити. Зменшилась і кількість столів, бо тепер відстань між ними 1,5 метри. Місця розсаджування позначені зеленою стрічкою. Діти сидітимуть — не більше 4-х за одним столом. Змінився і графік харчування. Учні початкової школи ходитимуть до їдальні під час уроків. Учні 5-11 класів їжу купуватимуть самі. Усі продукти будуть за склом. Слідкуватимуть за порядком в їдальні й чергові.

Після кожного відвідувача їдальні столи оброблятимуться. Нові правила за карантинних обмежень діють і для працівників їдальні. Директор міського департаменту освіти та науки Станіслав Романчук пояснює: працівники харчоблоків повинні знаходитись весь час в масках та рукавичках. Також співробітники зобов’язані після кожної зміни оновлювати і маски, і рукавички. Маски мають замінюватися кожні 3 години, рукавички — після кожної перерви чи зміни роду роботи. Окрім цього, обов’язковим є використання засобів для дезінфекції.

Незмінним залишиться лише меню, його оновлюють в залежності від сезону, тобто — двічі на рік. Зазвичай це суп та борщ, каші, сезонні овочі та м’ясо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: