Муніципальний телеканал м. Запоріжжя
Олів’є, оселедець під шубою та крабовий салат, а ще м’ясо, риба, солодощі та фрукти. Чи не у кожного на святковому новорічному столі завжди наявні ці страви та продукти. Втім, дієтологи застерігають, такий нічний раціон може нашкодити організму. А ще радять зробити звичайні усім салати більш корисними. Наприклад, замість майонезу використати сметану, ковбасу замінити куркою, а від картоплі бажано взагалі відмовитися. А починати застілля на свята дієтологи рекомендують з коктейлю.
Не обійдеться святковий стіл без спиртного. Дієтологи ж закликають відмовитися від надмІрного споживання алкоголю та не змішувати напої.
Після свята дієтологи рекомендують пити більше води та їсти солодке, щоб поповнити запас глюкози. А ще можна приготувати щось легке, щоб не перенавантажувати шлунок. Запорізький кухар Олександр Рябуха пропонує салат із сиром, овочами та зеленню, заправлений соусами.
Олександр запевняє, приготувати такий салат може будь-хто. А ось інгредієнти можна замінити на власний смак. Наприклад, замість свіжої м’яти взяти приправу.
Щоб швидше повернутися до звичайного ритму життя, не слід забувати й про фізичні вправи. Тренер із боксу Тимур каже, після перерви повертатися до спорту потрібно поступово, потроху збільшуючи навантаження. Займатися не обов’язково у залі.
Якщо тіло можна привести до порядку за допомогою правильного харчування та спорту, то з емоційним станом — складніше. Психологи радять на свята максимально відключитися від проблем.
Тож, аби після новорічних свят залишились лише приємні спогади, треба попіклуватися про себе заздалегідь – обирати корисне харчування, займатися спортом та не забувати посміхатися.
23.03.2021, 09:10
25.03.2021, 13:10
05.04.2021, 17:06
15.03.2021, 15:16
30.03.2021, 10:00
19.03.2021, 12:52
25.03.2021, 08:44
26.03.2021, 17:18
29.03.2021, 10:09
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: