circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Як зустріти зимові свята, аби вони пішли на користь

31.12.2020, 15:02

text
Поділитися:

Олів’є, оселедець під шубою та крабовий салат, а ще м’ясо, риба, солодощі та фрукти. Чи не у кожного на святковому новорічному столі завжди наявні ці страви та продукти. Втім, дієтологи застерігають, такий нічний раціон може нашкодити організму. А ще радять зробити звичайні усім салати більш корисними. Наприклад, замість майонезу використати сметану, ковбасу замінити куркою, а від картоплі бажано взагалі відмовитися. А починати застілля на свята дієтологи рекомендують з коктейлю.

Не обійдеться святковий стіл без спиртного. Дієтологи ж закликають відмовитися від надмІрного споживання алкоголю та не змішувати напої.

Після свята дієтологи рекомендують пити більше води та їсти солодке, щоб поповнити запас глюкози. А ще можна приготувати щось легке, щоб не перенавантажувати шлунок. Запорізький кухар Олександр Рябуха пропонує салат із сиром, овочами та зеленню, заправлений соусами.

Олександр запевняє, приготувати такий салат може будь-хто. А ось інгредієнти можна замінити на власний смак. Наприклад, замість свіжої м’яти взяти приправу.

Щоб швидше повернутися до звичайного ритму життя, не слід забувати й про фізичні вправи. Тренер із боксу Тимур каже, після перерви повертатися до спорту потрібно поступово, потроху збільшуючи навантаження. Займатися не обов’язково у залі.

Якщо тіло можна привести до порядку за допомогою правильного харчування та спорту, то з емоційним станом — складніше. Психологи радять на свята максимально відключитися від проблем.

Тож, аби після новорічних свят залишились лише приємні спогади, треба попіклуватися про себе заздалегідь – обирати корисне харчування, займатися спортом та не забувати посміхатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: