circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Захворюваність на грип на Запоріжжі знаходиться в межах норми

05.12.2017, 11:50

text
Поділитися:

У Запорізькій області на 48 тижні зареєстровано 9398 випадків гострих респіраторних інфекцій. Показник захворюваності склав 530 на 100 тисяч населення, що нижче порогового рівня на 19% (поріг становить 657,3).

За даними Запорізького обласного лабораторного центру, як і раніше, левову частку серед захворілих становлять діти до 17 років – 73%. Максимальний показник захворюваності зареєстровано серед дітей вікової групи 0-4 роки – 2800,3 на 100 тисяч. За 48-й тиждень госпіталізовано 218 осіб, у тому числі 153 (70%) дітей.

За станом на 01.12.2017 проти грипу щеплено 16518 людей, із них медпрацівників – 4150.

Крім цього, в Запорізькій області зареєстровано черговий циклічний підйом захворюваності на кір. Різке зростання захворюваності спостерігається з кінця вересня. У жовтні офіційно було зареєстровано 23 випадки, за станом на 04.12.2017 число захворілих на кір становить 153, з них 77 випадків – у м. Запоріжжя, 75 – у Запорізькому районі, в тому числі 40 випадків -у школі «Інтелект» смт. Кушугум, один випадок – у Вільнянському районі.

За словами фахівців, ріст захворюваності на кір відмічається в цілому по Україні. Найбільш високі показники захворюваності зареєстровано в Одеській та Івано-Франківській областях, де кір зафіксовано ще в червні-липні. За 10 місяців поточного року в Одеській, Івано-Франківській, Закарпатській областях офіційно зареєстровано 730, 877 та 265 випадків відповідно.

Також минулого тижня з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями звернулися 147 осіб. Показник захворюваності склав 8,3 на 100 тисяч населення, що на 23,8% нижче максимального багаторічного показника та на рівні середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 98,4 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну – 32 %, молочну – 25,6 %, рибну продукцію – 8,8%; овочі та фрукти – 5,6 %.

У 64 % випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: