circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запоріжцям показали їжу через об’єктив фотокамери

16.11.2021, 18:56

text
Поділитися:

Їжа через об’єктив фотокамери. У Запоріжжі презентували фотовиставку Олени Смирнової, присвячену українській кухні. Проте на відкритті відвідувачі змогли насолодитися не тільки мистецтвом фуд-фотографії, але й відкрити для себе таємниці, власне, національних страв та навчитися робити букети із ковбаси та томатів.

Ласощі украЇнської кухні зустрічають відвідувачів одразу на вході. Шеф-кухар В’ячеслав Карпенко готує холодні закуски з буженини та сала. Розповідає, це досить традиційні страви, але національна кухня змінювалась протягом століть. Так у нашому раціоні з’явилися гречана крупа, картопля, томати та перець. В основі ж раціону була юшка, яку варили з риби, телятини та навіть впольованої качки. А ось білий хліб випікали лише на свята.

Інший погляд на сучасний стіл демонструє фуд-флористка Юлія Павлітенко. Вона створює їстівні букети зі звичайних продуктів – таких, як ковбаси та арахіс. Це, вважає, не просто красиво, а ще й смачно.

Та найголовніше на заході – це експозиція «Їжа в об’єктиві» Олени Смирнової. Авторка вже 15 років займається фуд-фотографією. Вона презентувала серію «Українська кухня». Розповідає, надихалася творами Миколи Гоголя. Тому знімки вийшли дещо сюрреалістичними – вареники, борщ і сало зображені в авторській інтерпретації. Тому борщ – не у тарілці. Його інгредієнти літають навколо кобзи, що символізує аналогію – борщ як музика.

Директорка централізованої бібліотечної системи Запоріжжя Ірина Лень радить містянам перечитати твори Гоголя – у «Сорочинському ярмарку» або «Вечорах на хуторі близ Диканьки» ми бачимо, що українська кухня – винахідлива, хлібосольна, тепла, домашня і заслуговує на увагу та повагу всього світу.

Щодо подальших планів, то у міських бібліотеках сподіваються продовжити серію тематичних вечорів та творчих зустрічей із цікавими особистостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: