circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запоріжці опановують малювання кавою

27.06.2019, 21:08

text
Поділитися:

В обласній бібліотеці запоріжців вчили малювати кавою. Майстер-клас влаштувала місцева художниця Світлана Преображенська. Каже, сама почала малювати кавою лише кілька років тому. А взагалі таке мистецтво започаткували ще у 90-ті роки минулого століття. Першими стали використовувати каву як фарбу художники з Індії та Таїланду.

Запорізька майстриня Світлана Преображенська готує каву просто посеред бібліотеки. Але цей напій не для смакування, а для малювання. Художниця вчить запоріжців створювати на папері ароматні шедеври. Жінка говорить,що таке мистецтво ще і своєрідна ароматерапія. Адже запах кави допомагає розслабитися. Світлана Преображенська впевнена, він також створює атмосферу затишку та домашнього релаксу. Цей стан розслаблення знайомий всім, хто полюбляє каву.

Для малювання потрібен щільний папір, щоб не розм’як від води. Сама техніка достатньо проста, але ,якщо намальоване не сподобалось, то каву можна стерти та створити новий малюнок. Запоріжці від творчого навчання просто у захваті. Жителька Запоріжжя Еліна Бобрик зобразила їжачка, який летить на кульбабі. Каже, малювання кавою добре розслабляє після праці. Тож гарно, що є такі заходи, де можна розслабитися і якось себе реалізувати. Жителька Запоріжжя Марія Колосова додає, кавові картини їй дуже подобаються – вони кольорові та гарні.

А от, щоб створити запашну фарбу , достатньо покласти три ложки кави та додати дві ложки води. Сама гама містить в собі кольори від світло-жовтого до темно-коричневого. В залежності від того, скільки додати рідини. Такі відтінки створюють подобу старовини. Аби досягти різних ефектів, на папір можна додати корицю, какао, цукор та каркаде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: