circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запоріжці встановили рекорд України з поїдання риби

21.05.2018, 17:06

text
Поділитися:

Свято смаку. В Запоріжжі до 83-ої річниці Олександрівського району організували перший міський фестиваль “Білуга Фест”. Він тривав два дні. Сотні запоріжців ласували печеною рибою, домашнім сиром та іншими смаколиками. Також на фестивалі встановили і рекорд України з поїдання риби цаци.

Фестиваль у стилі кочового містечка кінця 19-20 століття. Так організатори кажуть про перший міський “Фест Білуга”. Тут зібрались підприємці з усієї області. Представили все – від брендового одягу до найсмачніших гастрономічних цікавинок. Олександр Макухін пригощає усіх сиром. Його робить сам. На фестиваль привіз декілька видів: із прянощами, з пліснявою, є сир м’який із козячого молока та жовто-гарячого кольору з додаванням зерен тропічного дерева бікса. Олександр запевняє: кожен з них смачний, усе залежить від уподобань людей.

А ось Владислав Мартиненко привіз на фестиваль цілий басейн. В ньому плюхкається жива риба. У себе на фермі чоловік вирощує сомів та тиляпію.

Гості фестивалю ходять територією, усе роздивляються та куштують. Кажуть, такі заходи до вподоби. Бо тут можна і час з користю провести, і додому щось цікаве чи смачне купити.

А вже другого дня на фестивалі встановлювали Рекорд Гіннеса України з приготування десяти тисяч порцій риби цаци. Це кілька у фритюрі. Готував її шеф-кухар Андрій Кокорін. Зізнається, немає жодних складнощів, аби зробити “цацу” вдома. Ця страва може бути як святковою, так і просто закускою. Головне – дотримуватись правил у роботі із самим фритюром.

Біля казанів одразу збирається довга черга, аби скуштувати перші порції готової “цаци”. Деякі гості заходу зізнаються: їли рибу у фритюрі вперше. На смак вона ніжна та дуже смачна.

Цей рекорд є унікальним в Україні. Організатори обіцяють: наступного року будуть намагатися подолати власний рекорд. Та приготувати ще більше смачної риби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: