circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запоріжцям розповіли, як вберегтися від кишкових інфекцій

26.06.2018, 20:59

text
Поділитися:

Майже півтори сотні запоріжців звернулись по допомогу до лікарів із скаргами на харчове отруєння. І це лише за останній тиждень. Такі дані наводять епідеміологи. Кажуть: отруїтися їжею влітку та підхопити небезпечну кишкову інфекцію можуть навіть обережні люди, уважні до свого здоров’я.

Хочете влітку вберегтися від кишкових інфекцій — мийте руки. Коли миємо руки з милом, знешкоджуємо близько 95% бактерій та вірусів. Але це правило не єдине у списку профілактики кишкових захворювань.

Миття — головна оборона перед бактеріями та мікробами, кажуть лікарі. Додають, влітку реєструють підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями, в першу чергу – через людську недбалість. Ми втрачаємо пильність і можемо, приміром, скуштувати щось на ринку перед купівлею.

Потенційну небезпеку становлять не тільки продукти, які продають з відкритих прилавків, а й готові страви, які зберігають за невідповідних температур. Це випічка із кремом, страви з м’ясного або рибного фаршу, салати, особливо заправлені сметаною або майонезом. В групі ризику також варена кукурудза, сире молоко, кисло-молочні продукти та яйця. Останні — переносять небезпечний сальмонельоз.

Біль у животі та нудота — це може бути ознакою харчового отруєння або кишкової інфекції. Лікарі переконані: жодна інфекція не здолає організм, якщо ви будете дотримуватись елементарних правил – мити руки, вживати помиті свіжі овочі та фрукти, термічно обробляти страви, пити бутильовану або охолоджену кип’ячену воду. І найголовніше: при появі симптомів захворювання, таких як підвищення температури, блювання, біль у животі, висипання на шкірі своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: