circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запорізька область стала лідером за виробництвом м’яса та зерна

15.08.2019, 11:52

text
Поділитися:

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, індекс обсягу сільськогосподарського виробництва у першому півріччі по Україні становив 105,8%. Запорізька область за цим показником у лідерах. З показником 130,9% регіон посідає перше місце серед областей країни. Зокрема, індекс обсягу у рослинництві становив160%, тваринництві – 92,8%.

Запорізька область також посіла перше місце серед степових регіонів (Одеська, Дніпропетровська, Миколаївська та Херсонська області) за обсягами намолоченого врожаю ранніх зернових та зернобобових культур. Скошено та обмолочено 924,8 тис. га (100% від завдання), намолочено
2964,2 тис. тонн при урожайності 32,1 ц/га (у 2018 році – 21,4 ц/га).

У всіх категоріях господарств у січні-червні 2019 року вироблено 30,1 тис. тонн м’яса у живій вазі (93,5% до відповідного періоду 2018 року), 111,2 тис. тонн молока (90,1%), 357,5 млн штук яєць від птиці всіх видів (101,6%).

Станом на 01.07.2019 в усіх категоріях господарств налічувалося 95,2 тис. голів великої рогатої худоби (89,9% до 01.07.2018), у тому числі 48,2 тис. голів корів (89,3%); поголів’я свиней – 224,7 тис. голів (91,3%); овець та кіз – 84,6 тис. голів (104,7%); птиці – 5,6 млн голів (92,7%).

Станом на 14 серпня українські аграрії провели збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі 9,8 млн га або 98% до прогнозу. За інформацією Урядового порталу, намолочено 38,3 млн тонн зерна нового врожаю при врожайності 39,1 ц/га.

Найбільший вал зерна намолочено в Одеській – 3,1 млн тонн, Запорізькій – 3,0 млн тонн, Харківській – 2,8 млн тонн, Дніпропетровській – 2,7 млн тонн, Миколаївській – 2,6 млн тонн областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: