circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запорізькі ресторатори заявили про нерентабельність роботи з дотриманням обмежень

21.07.2020, 11:27

text
Поділитися:

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін зустрівся з представниками ресторанного бізнесу. Зокрема, на зустрічі були присутні ті власники закладів, які працюють і у нічний час.

Нагадаємо, на минулому тижні відбулась зустріч підприємців з головою ОДА, за результатами якої вирішено запросити на наступну зустріч представників правоохоронних та контролюючих органів.

Так, вчора на зустрічі були присутні: перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров, в.о. директора Обласного лабораторного центру МОЗ Роман Терехов, головний прокурор Запорізької області Володимир Калюга, начальник управління СБУ в області Борис Безрукий, заступник начальника ГУ НП в області Павло Карабута, Начальник ГУ Держпродспоживслужби Віктор Шершнєв.

Підприємці окреслили коло проблемних питань для закладів, робота яких наразі обмежена. Зазначимо, в області забороняється робота розважальних закладів (нічних клубів, кафе та ресторанів) після 23.00 та до 7.00.

За словами власників бізнесу, працювати лише ввечері не рентабельно, адже залишається плата оренди, комунальні послуги, зарплата персоналу, податки тощо. Умови карантину ставлять під загрозу подальшу діяльність розважальних закладів взагалі. Не вистачає комунікації з органами влади щодо логіки прийняття рішень.

Головний санітарний лікар області Роман Терехов роз’яснив, що Урядом внесені зміни до Постанови № 392 «Про встановлення карантину». Згідно з рішенням Уряду, по всій країні діє обмеження роботи нічних клубів, кафе і ресторанів з 23:00 до 7:00. Ця норма дійсна на території всієї країни. Регіональні комісії з питань ТЕБ та НС не можуть впливати на ці рішення.

– Якоїсь окремої «логіки прийняття рішень» особисто для запорізьких власників бізнесу немає. Правила визначені Урядом і однаково стосуються і Запоріжжя, і Одеси, і Києва. Зараз немає поділу «ваші» та «наші». Ми всі в однакових умовах. Повірте, ми не хочемо спеціально закривати заклади. Зараз люди дійсно втомились від цих обмежень і вже не дотримуються у повній мірі всіх рекомендованих протиепідеміологічних вимог. А міжнародна епідеміологічна практика говорить, що за першою хвилею спалаху захворювання чи вірусу завжди йде друга. І, як правило, друга хвиля набагато більша, – зазначив він.

Також підприємці поскаржились на часті перевірки їхніх закладів працівниками Держпродспоживслужби та Національної поліції. За їх словами, іноді заклади перевіряють по 5-7 разів на день.

– Думаю, що ми зібрались таким колом не дарма. Усі окреслені випадки взяті на контроль керівниками правоохоронних органів, так само начальник Держпродспоживслужби проведе роботу зі спеціалістами щодо того, як відбуваються перевірки. Ніхто не хоче ускладнювати вам роботу у такий час. Головний санітарний лікар щодня звітує про кількість захворілих. І ми всі сподіваємось, що скоро це все закінчиться. Тому, якщо буде виникати потреба, ми усі зустрінемось ще не один раз, – підсумував Віталій Боговін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: