circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Запорізький шеф-кухар поділився рецептом ідеального шашлику

07.05.2021, 18:12

text
Поділитися:

Відпочинок на природі майже неможливо уявити без смачного гарячого ароматного шашлику. Для його приготування насамперед необхідно вибрати м’ясо. Частіше надають перевагу саме свинині, розповідає продавчиня Ольга.

За словами пані Ольги, на свята ціни на м’ясо дещо зросли. За кілограм шиї доведеться заплатити 150 гривень, ниркова частина обійдеться у 115-120 гривень. Однак неповторний смак м’ясу надасть саме маринад. Існують сотні його варіантів. Шеф-кухар Віталій Мітун поділився зі знімальною групою “На часі” власним рецептом ідеального шашлику.

До м’яса додаємо цибулю та помідори, нарізані великими шматками. Усе перемішуємо руками. Необхідно добре притиснути, аби овочі пустили сік. Приправляємо спеціями, подрібнюємо кінзу та петрушку і знову перемішуємо. М’ясо має маринуватися протягом 6-12-ти годин.

Шеф-кухар Віталій розповідає: смажити шашлик потрібно близько 30-ти хвилин. У процесі приготування поливати ароматним маслом із додаванням тім’яну, розмарину та часнику. Для подачі можна замаринувати цибулю. Її нарізуємо півкільцями, додаємо оцет та цукор. Також м’ясо смакуватиме із салатом зі свіжих овочів та лавашем.

Збираючись готувати шашлик на природі, не забудьте ще про кілька важливих правил вдалого відпочинку. Будьте обережні під час розпалювання багаття та робіть це лише у спеціально відведених місцях. А також візьміть із собою пакети для сміття, аби залишити місце відпочинку після себе чистим та безпечним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: