circle-background

Муніципальний телеканал м. Запоріжжя

circle-background
weather

+3°

Програма телепередач:

ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
weather

+3°

Телепрограма

Журналісти дізналися, скільки коштує головна новорічна страва

29.12.2018, 16:56

text
Поділитися:

Мандарини, шапанське та олів’є. Без цих страв та проудктів не обходиться Новий рік у більшості родин. Напередодні свята журналісту телеканалу “Z” вирішили поцікавитись – що готуватимуть запоріжці на стіл та скільки коштує олівє цього року?

Перед Новим роком на Критому ринку прилавки повні продуктів на будь-який смак. Одразу йдемо туди, де продають усе, що нам потрібно для традиційного олівє. А це – 400 грамів ковбаси, 2 морквини, 5 середніх картоплин, 4 огірка, 4 яйця, майонез та банка горошка. Ідемо купувати продукти. У рядах помічаємо, що деякі придбали вже готову страву. Продавці говорять: цього року для приготування салату люди віддають перевагу шинці, а не варtній ковбасі. 400 грамів продукту коштують 65 гривень.

Далі купуємо 4 домашніх яйця – це 12 гривень. Беремо 5 картоплин по 8 гривень та 2 морквини по 4 гривні. А ось і прилавок з бочковими огірками. Нам їх потрібно 4. Ціна 11 гривень. Залишається лише майонез. Він коштує в середньому 20 гривень. Та консервований горошок. Його вартість – 22 гривні. Продавці зазначають: цього року через підвищення цін покупців стало менше.

Запоріжанка Алевтина теж прийшла купувати продукти до новорічного столу. Придбала складові і на олівʼє. Каже: в середньому витрачає на нього десь 80-90 гривень. Але цією стравою не обмежиться. Наше обів’є обійшлося у 142 гривні. На цю суму можна приготувати близько 1-го кілограма новорічної страви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: